Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 15:30 - Градът
Автор: patzo Категория: Други   
Прочетен: 379 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2011 02:01


В града на разрухата се случваше нещо странно. Вместо обичайните разрухи в момента се строеше. Нещото започваше да се извисява като кула над останалата част от града. Кула на надеждата и на отчаянието, кула която беше и добро и зло. Жителите на града бяха, както зашеметени от нейната цялост и нейните размери, така и бяха уплашени от величествената постройка. Кой я беше построил? Защо я беше построил? Нужна ли ни е? Тези въпроси се рееха в съзнаниео на жителите на града на разрухата. Град, който някои хора биха сметнали за странен и неестествен, но така ли е в действителност? Толкова по-различен ли беше, от другите градове? Едва ли! Просто хората в останалите градове не осъзнаваха обстановката, в която се намират. Те мислеха, че при тях всичко е по-добре и градът е по-проспериращ, но по какви критерии го оценяваха. Те не знаеха, едва ли и сега знаят.

    В града на разрухата настъпваха промени и кулата беше символ на това. Тя по-скоро се бъркаше в съзнанието на хората, от колкото да служи за някаква дейност. Тя беше по-силно оръжие от бомба или автомат. Тя караше хората да полудяват, всявайки смут и безредици. Нейната мистична сила караше празните шушулки, живеещи в този град, да се превърнат в хора. Те започваха да мислят със собствените си мозъци, да чуват собствените си желания и страхове. Бездушните същества вече бяха минало. Никой не можеше да забрави или пренебрегне реалността. Цялата система беше срината. Нямаше икономика, нямаше пари, нямаше управляващи и управлявани. Всичко се беше свело до първичното до естественото. Възможно ли беше това да е правилният подход? Ако е правилният подход, то кой беше построил кулата? Кой беше предизвикал прераждането на жителите на града? А дали го беше направил, знаейки, какво ще се случи? Всички тези въпроси са нещата, за които нямам отговор.

    Кой го беше предизвикал, може би нямаше значение. Важен беше резултата! Въпросът, който би имал най-голямо значение, би бил: "Какво би предизвикало същият резултат в моят град?" А градът е метафора, той е различно нещо за всеки. За някои то е съзнанието, за други то е душата, а за трети то е животът. Това е въпросът, на който трябва да намерим отговора. Мнозина са опитали, някои са успели да го открият, но те са в миналото. Дойде нашето време. Промените зависят от нас!



Тагове:   град,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patzo
Категория: Други
Прочетен: 17087
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031